Creative Commons License Home | Interessante links   Frederik Vandeputte (frederik@atletiekfotos.be)


     
 

Atletiek

 

Volleybal

 

Overig

 

Portfolio



Inloggen:
 


Over mezelf


Om m'n website wat persoonlijker te maken, heb ik recentelijk deze pagina toegevoegd. Fotografie is sinds een paar jaar een hobby van me die al gauw een passie werd en die voortgevloeid is uit m'n andere hobby, namelijk atletiek.
Ik ben zelf nog steeds atleet bij Atletiek Zuid West, waar ik me vooral toeleg op de 400m en sinds kort ook de 400m horden. Door gebrek aan tijd en vooral andere prioriteiten ben ik momenteel vooral op eerder recreatieve basis bezig met atletiek.
Op het vlak van fotografie hou ik vooral van soberheid, elegantie, expressie, beweging, sfeer en dramatiek. Een van de leukste aspecten aan deze hobby is het bijleren en streven naar steeds leukere plaatjes. Niks moet en alles kan. Het heeft me bovendien ook al op plaatsen gebracht waar ik anders wellicht nooit geweest zou zijn, en ik heb er ook al heel wat leuke mensen door leren kennen.


Professioneel

Ik ben in 2003 afgestudeerd aan de universiteit van Gent als licentiaat in de Informatica, optie software-ontwikkeling. In september 2008 heb ik mijn doctoraatsdiploma behaald aan de vakgroep ELIS/PARIS aan de universiteit van Gent, met als thema 'Characterizing and Exploiting The Time-Varying Behavior of Computer Programs'. Momenteel ben ik mee aan het werken aan een onderzoeksproject.


Geschiedenis

Begin 2004 heb ik m'n eerste compacte cameraatje aangeschaft. Het betrof een HP Photosmart 735, een heel eenvoudig toestelletje met 3 MP, gekocht om wat snapshots te nemen thuis, tijdens conferenties en tijdens wedstrijden. De meeste foto's uit die periode zijn het zien niet waard, maar ik vond het wel leuk tijdens wedstrijden kiekjes te nemen, die ik vervolgens met JAlbum op een website plaatste.

Een jaar later heb ik me vervolgens een iets beter toestelletje aangeschaft, een Panasonic Lumix DMC-FZ5, met 5 MP en vooral een superzoom (12x), en begon ik al iets geconcentreerder foto's te nemen van de andere AZWers. De kwaliteit van de foto's liet echter nog veel te wensen over.

In de zomer van 2006, heb ik vervolgens de sprong naar de wereld van reflexcamera's en afzonderlijke objectieven gemaakt, en een nieuwe wereld ging voor me open. Uiteraard waande ik me meteen specialist, maar nu weet ik al lang beter. :-)
Hoe meer ik bijleer, hoe meer ik besef hoe weinig ik nog maar weet...zoals bij veel dingen wellicht...Om sneller bij te leren, begon ik ook meer foto's van niet-AZWers te nemen en ben ik uiteindelijk overgeschakeld naar atletiekfotos.be. Nog even later is er de blog bijgekomen, die vooral een visueel dagboek voor mezelf is.

Momenteel ben ik mij steeds meer aan het diversifiëren, en probeer ik ook allerlei nieuwe dingen uit. In de nabije toekomst zou ik me vooral wat meer op belichting, architectuur en natuur willen toeleggen. Ook zou ik heel graag eens enkele fotoshoots willen doen, waarbij ik allerlei dingen zou willen uitproberen. Geïnteresseerden mogen mij altijd een mailtje sturen! :-)



Nog veel kijk- en surfgenot op m'n website!

Frederik


PS: vind je mijn website leuk en heb je een Facebook-account, voeg je gerust toe op mijn Facebook fan-pagina!



Creative Commons License Op alle foto's die op deze website te zien zijn is een Creative Commons Licentie van toepassing. Klik hier voor meer informatie over het persoonlijk gebruik van deze foto's. Mensen die niet wensen dat hun foto op deze website verschijnt, mogen mij altijd contacteren.